На 77 години Шер се завръща в звукозаписното студио за бъдещ

...
На 77 години Шер се завръща в звукозаписното студио за бъдещ
Коментари Харесай

Шер спасява слонове от Исламабад и Лос Анджелис

На 77 години Шер се завръща в звукозаписното студио за предстоящ коледен албум, продължава да написа записките си, премисля биографичния филм за нея, върху който се работи от 2 години, стартира да гради сладоледена империя с марка Cherlato, само че главната й грижа сега е освобождението на Били – слон от зоопарка в Лос Анджелис. В обстойно изявление за Hollywood Reporter звездната певица и актриса споделя за активността си за спасяването на четириноги, държани в ужасяващи условия.

В края на ноември 2020 година, по време на поредната вълна от COVID-19, Шер самоуверено отпътува от Лос Анджелис за Пакистан, с цел да обезпечи безвредното пренасяне на Кааван – азиатски слон, изнемогващ в порутения зоопарк на Исламабад. Кааван към този момент е превозен в леговище в Камбоджа – кулминационна точка на петгодишно изпитание, ръководено значително от Free the Wild – благотворителната фондация на Шер, която цели освобождението на животни в плен. Кампанията по освобождението на Кааван е отразена в документалния филм „ Шер и най-самотният слон “. Но той не е първото хоботесто, запленило сърцето на именитата актриса. „ Истината е, че спасих Кааван, тъй като не можах да спася Били и той към момента продължава да страда всеки ден “, споделя Шер.

38-годишният слон Били е прекарал съвсем целия си живот в зоологическата градина на Лос Анджелис. Често е имало апели животното да бъде преселено в убежище; такава е и рекомендацията от декември на Комисията за хуманно отношение към животните към Градския съвет на Лос Анджелис. Но макар че броят на американските зоопаркове, които са затворили или дали обещание да отстранен клетките със слонове от 1991 година насам наближава 40, управлението на зоологическата градина в Лос Анджелис в никакъв случай не е давало индикации, че ще следва образеца им, когато акцията за преместването на Били се върне за следващ път на дневен ред в медиите. В отговор представител на зоопарка повтори още веднъж коментара, че зоологическата градина „ изрично не е съгласна с дадената им характерност за грижите и благосъстоянието на нашите азиатски слонове “. Шер обаче няма желание да се помири. Артистката, човеколюбец и новоизпечена бизнесдама в сладоледения отрасъл изяснява: „ Отне ми 5 години в съда, с цел да измъкна Кааван от онази зоологическа градина, само че Исламабад най-сетне разбра тъкмо за какво трябваше да бъде направено. Сега работим с една от най-развитите (ако не и най-развитата) народи на планетата, Съединените щати, и нашите лични хора, наподобява, не схващат или не правят оценка резултатите от живота в зоологическата градина върху тези същества “.

Звездата признава, че Лос Анджелис се е оказал по-голямо логистично предизвикателство от Исламабад и „ това я убива “. И споделя, че мисли от самото начало за Били, който изпитва непрекъсната болежка от сходната на цимент настилка, по която върви. Той проявявал стереотипното държание на покорен слон, който страда от дълбока физическа и прочувствена болежка безусловно всеки миг от всеки ден: клати се, препъва се и се олюлява. Вместо да прекарат последните си години в умерено обиталище с условия, близки до тези, които е имал в природата, зоопарковете държат слоновете, тъй като са атракция за посетителите и носят огромни доходи. Гражданите на Лос Анджелис всъщност имат зоологическата градина, само че наподобява нямат пълномощията да въздействат върху вземането на решения. Повече от дузина слонове са умрели там от 1968-а насам, само че за някои от смъртните случаи информация не се  дава.

В полезрението на фондацията на Шер са още Люси – слон в Канада и Лолита – делфин във Флорида, които съгласно нея са отглеждани в „ ужасяващи места “. От Украйна са трансферирани 6 лъва, мечка, пантера и тигър. „ Влязохме преди войната и направихме всичко, с цел да ги спасим. Но оставихме мечката, тъй че трябваше да се промъкнем назад с огромен пикап и да я измъкнем по време на войната “, връща лентата Шер, която наподобява върви по стъпките на своята по-възрастна колежка Бриджит Бардо.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР